Skup vježbi za kralježnicu na ploči Evminov

Bolesti kralježnice - fenomen nije rijedak. Sada se često javljaju ne samo zbog svoje dobi ili bilo kakvih ozljeda, već i zbog pretežno sjedilačkog načina života. Bolovi u leđima mogu biti uzrokovani prenaprezanjem ili umorom, kao i mnogo ozbiljnijim uzrocima, teškim ozljedama ili bolestima.

Za njihovo liječenje, kao i za oporavak nakon operacije, izumio je mnogo načina. Možete se oporaviti ne samo uz pomoć lijekova, već i uz pomoć terapijske vježbe. U ovom članku usredotočit ćemo se na fizioterapeutske vježbe za ozljede leđa, a posebno govoriti o Evminovoj ploči.

Što je ploča Evminova

Evminova ploča ili Evminov profilaktor je ortopedska ploča za kralježnicu, jedan od simulatora, koji pomaže u poboljšanju zdravlja leđa uz pomoć fizičkih vježbi, tj. svojevrsni uređaj za prevenciju bolesti leđa, posebno povezanih s kralježnicom, kao što su osteohondroza, skolioza i drugi.

Ovaj simulator je stekao popularnost zbog svoje jednostavnosti i djelotvornosti u fizikalnoj terapiji, te stoga često koristi.

Uređaj je drvena nagnuta ploča za istezanje kralježnice, opremljena s četiri podesive ručke, aluminijskim držačem i petljom za istezanje kralježnice u cervikalnoj regiji ("Glissonova petlja").

Ova gimnastička ploča pričvršćena je na zid, pružajući mogućnost promjene kuta nagibanja, jer moguće je zahvatiti i pod negativnim kutom nagiba, odnosno objesiti, držati ručku i ležati na dasci (češće koriste ovu metodu).

Simulator se koristi za jačanje mišića leđa tijekom fizikalne terapije (u daljnjem tekstu terapija vježbanjem). Preporučuje se provođenje nastave pod vodstvom iskusnog stručnjaka. U medicinskim centrima, ploča se izrađuje pojedinačno za svakog pacijenta, na temelju strukturnih značajki njegove kralježnice. Tu su posebno dizajnirani setovi vježbi, koji su također odabrani pojedinačno.

Indikacije za uporabu

Stvarajući simulator, Evminov je kao osnovu za razvoj kralježnice. Intervertebralni diskovi nemaju vlastiti protok krvi, zasićeni su uz pomoć kralješaka koji se nalaze u blizini. U slučaju kada je ljudska kralježnica deformirana, diskovi se komprimiraju, a cjelovitost kralješaka je slomljena. Kao rezultat toga, opskrba krvlju je suspendirana.

Potrebno je osigurati da protok krvi funkcionira. Kada se vježbate na ploči Evminov, taj se proces može reproducirati.

Indikacije za uporabu Evminova ploča su:

 • bolesti kralježnice (na primjer, osteohondroza, intervertebralna kila, išijas);
 • početni oblici skolioze i različiti defekti položaja;
 • ispravljanje izraženih nedostataka na slici;
 • smanjenje težine;
 • uklanjanje bolova u leđima i umor u lumbalnoj regiji;
 • stvaranje mišićnog korzeta;
 • povećanje visine u bilo kojoj dobi.

Na ovoj ploči možete raditi gimnastiku s minimalnim opterećenjem mišića, ali uz visoku učinkovitost liječenja.

Nakon sustavnih vježbi na ploči, pacijent će primiti:

 • zdravo držanje;
 • napeta figura;
 • nema bolova u leđima;
 • normalno funkcioniranje unutarnjih organa.

Kompleks vježbi na ploči Evminova

Sada se okrećemo izravno na kompleks vježbi za kralježnicu na ploči Evminov. Odbor Evminova uključuje vježbe. Položaji za trening su različiti. Najčešće, pacijent leži na simulatoru licem prema dolje ili prema gore, držeći ručke.

Glava može biti smještena iznad nogu, tj. osoba će ležati na dasci kao da su noge dolje, ili ispod nogu kada osoba leži naopako. Glisson petlja se koristi za treniranje vrata, obično se može koristiti samo pod nadzorom instruktora fizikalne terapije.

Sve vježbe za ovaj simulator podijeljene su u tri vrste:

 1. Nježne vježbe liječenja.
 2. Preventivne terapijske vježbe.
 3. Intenzivne terapijske vježbe.

Prvi se koriste za normalizaciju kapi tlaka, smanjenje grčeva u leđima i poboljšanje cirkulacije. Kut nagiba u isto vrijeme trebao bi biti mali, tako da nema snažnog fizičkog utjecaja na kralježnicu.

Među štedljivim vježbama uobičajeno je izdvojiti sljedeće:

 1. Lezite licem okrenutim licem prema gore, sa svojim nožnim prstima, rastegnite se do sebe i natrag.
 2. Lezite na leđa, istegnite koljena do prsa i leđa. Možete saviti obje noge odjednom i možete ih izmjenjivati.
 3. Pritisnemo koljena prema prsima, a zatim, bez ravnanja, odnesemo ih u stranu, vratimo se na prethodni položaj, zatim na drugu stranu, i opet ravno, nakon čega ćemo saviti noge.

Saznajte kako jesti s osteohondrozom.

Potonje je potrebno tijekom rehabilitacije pacijenta kako bi se istegnuli mišići i ispravio položaj kralježnice. Koristite sljedeće vrste kretanja:

 1. Ležimo na trbuhu, rukama se držimo za ruke simulatora, protezamo pete do stražnjice, držimo taj položaj, naprezamo mišiće, zatim se opustimo i izravnamo noge.
 2. Lezite na leđa, podignite noge pod pravim kutom i niže.
 3. Ležimo na leđima, podižemo noge pod pravim kutom, a zatim naizmjence savijamo prsa, držeći ih pod kutom, lagano spuštamo obje noge.
 4. Fiksirajući stopala iza ruku simulatora, tako da je glava na dnu, ispružimo dojke, držeći dlanove na potiljku.

Treći tip vježbe je potreban nakon završetka razdoblja bolesti ili razdoblja rehabilitacije. Budući da pod bilo kojim okolnostima uvijek postoji rizik od komplikacija. Intenzivne vježbe koriste se kako bi se izbjegle ove komplikacije.

Evo nekoliko primjera intenzivnih vježbi:

 1. Povećajte nagib ploče i učinite preventivne vježbe (opisane gore).
 2. Ležimo na leđima, podižemo noge i držimo ih u zraku do pet sekundi, a zatim ih glatko spuštamo.
 3. Ležali smo na leđima glavama dolje, glatko se uzdizali i padali.

Kao što je ranije spomenuto, svatko razvija vlastiti skup vježbi. Primjerice, vježbe na ploči Evminov za intervertebralnu herniju, u većini slučajeva, vježbe za napetost mišića, kao i podizanje nogu na grudima (leži na leđima) i stražnjici (leže na trbuhu).

Liječenje kile kralježnice uz pomoć Evminovove ploče najčešći je način vježbanja na ovom simulatoru.

kontraindikacije

Evminova ploča u cjelini je sigurna. Ali, kao i svaki drugi terapijski lijek ima popis kontraindikacija, pa ih ovaj simulator ima. Kontraindikacije za istezanje kralježnice na dasci mogu biti sljedeće:

 1. Osteoporoza bolesti.
 2. Onkološke bolesti.
 3. Bolest srca.
 4. Početno razdoblje rehabilitacije nakon ozljede ili operacije.
 5. Akutno razdoblje bilo koje bolesti kralježnice.
 6. Infektivne infekcije kralješaka.

Izrada ploča Evminova učiniti sami

Board za kralježnicu Evminova to učiniti sami. Zbog činjenice da je ovaj simulator trenutno u velikoj potražnji, mreža se počela pojavljivati ​​pitanja o mogućnosti izrade sami. Danas su sportovi kod kuće postali popularni, a ploča Evminov, zbog jednostavnog dizajna, može se napraviti kod kuće, a vježbanje se može izvoditi i bez napuštanja doma.

Tu je simulator crtanja dizajna. U početnoj fazi potrebno ga je pažljivo proučiti. Možemo napomenuti da on ne sadrži nikakve posebno složene elemente i mehanizme.

Nakon proučavanja crteža trebate kupiti građevinski materijal. Sve što je potrebno možete lako pronaći u trgovini, naime, trebat će vam:

 1. Ploča za nosivi dio simulatora (prikladna trupna iverica, debljina po vašem nahođenju, ali je poželjno ne uzeti previše tanka). Dužinu koju odaberete ovisno o vašoj visini.
 2. Vozilo je izrađeno od drva, koje je njegova baza.
 3. Za krajeve - komad izdržljivog drva (na primjer, javor).
 4. Montažna šina (2 metra) može se koristiti za pričvršćivanje nosača.
 5. Lanac (3 metra) debljine 4 milimetra morat će montirati ploču.
 6. Držite se za donju bazu, a drugu za nosač prečke.

Također ćete trebati male dijelove, bez kojih se konstrukcija jednostavno neće održati, naime vijci, metalne šipke, podloške i matice, vijci, karabini, tiplovi (za zid), kuke i čavli.

Kako bi se dizajn dizajnirao u jedan simulator, potrebni su vam alati: bušilica, pila, metalna pila, odvijač, set odvijača, čekić.

zaključak

Simulator koji je jednostavan u strukturi može biti jedan od najučinkovitijih načina liječenja. Zbog činjenice da su vježbe fizikalne terapije dobre za zdravlje tijekom razdoblja rehabilitacije, pomažu održati tijelo u dobrom stanju. Ne zaboravite da postoje indikacije i kontraindikacije koje se moraju poštivati. Međutim, kao što možemo vidjeti, u mnogim je slučajevima ovaj simulator učinkovit tretman.

Možete je sami sastaviti kod kuće jer već postoje detaljne upute za to. Samo nemojte zaboraviti da je bolje početi koristiti ploču Evminov pod vodstvom stručnjaka za terapiju vježbanjem, i moći ćete nastaviti nastavu kod kuće.

Evminova profilaktičko liječenje leđa

Evminova ploča je ravna površina s rukohvatom, čija je širina nešto veća od veličine ljudskog torza, fiksirana pod nagibom prema zidu uz pomoć nosača. Redovita nastava na dispanzeru pomaže u uklanjanju bolova u leđima, obnavljanju motoričkih funkcija pojedinih kralješaka i normalnoj cirkulaciji krvi u tijelu.

Sadržaj

Vježbe za kralježnicu na ploči Evminov je tretmansko-profilaktički kompleks s ciljem rastezanja kralježaka pod težinom vlastitog tijela. Metoda treninga na simulatoru se učinkovito koristi kod raznih bolesti leđa. Zbog istezanja kralježnice uklanja se prekomjerno opterećenje pojedinih kralješaka, opuštaju mišići, normalizira se cirkulacija krvi i povećava elastičnost ligamenata.

Dizajn ploče Evminova kod kuće

Terapijski učinak zanimanja

Ploča za kralježnicu, zbog fiksacije strukture pod određenim kutom nagiba, omogućuje vam da se uključite u fizikalnu terapiju u ležećem položaju, u poluvisu, glavi gore ili dolje.

Temeljne odredbe o Evminov simulatoru

Tijekom izvođenja kompleksa nastaje:

 • vučenje kralježnice;
 • istezanje svih skupina mišićnih vlakana, uključujući skeletna vlakna;
 • opuštanje mišićnog okvira;
 • povećanje interdisk prostora;
 • obnavljanje cirkulacije krvi zbog eliminacije kompresije krvnih žila kralješaka;
 • povećava fleksibilnost kralježnice;
 • obnovljena je pokretljivost pojedinih kralješaka;
 • jačanje mišića zbog statičkog opterećenja.

Preporučamo da se uz ovaj članak upoznate s vježbama za sakralni dio kralježnice.

Glavne dijelove kralježnice koje se istražuju

Važno: Pokrete na simulatoru treba odabrati kvalificirani liječnik tjelovježbe, uzimajući u obzir trenutnu dijagnozu pacijenta i fazu bolesti. Prvi tečaj se preporučuje polaganju u medicinsku ustanovu kako bi se proučavala tehnika izvođenja pokreta. Možete nastaviti fizikalnu terapiju kod kuće.

Medicinski kompleks i njegove sorte

Ovisno o odredištu postoje četiri glavne vrste gimnastike koje se izvode na dasci za leđa:

 • wellness ili preventivni;
 • fizioterapiju;
 • sportske;
 • posebna.

Prethodno smo opisali skup vježbi za vratno-torakalnu kralježnicu i savjetovali smo da članak dodate u knjižne oznake.

Za sve vježbe za kralježnicu na ploči Evminov postoji jedno pravilo - treba ih izvoditi glatko, polako. Ako se pojavi nelagodnost ili umor mišića, sesija se može prekinuti nastavkom sljedećeg dana.

Preporučujemo da pročitate članak o primjeni eliptičnog simulatora spinalne kile.

Najjednostavnije vježbe na ploči Evminova:

 • morate leći na simulatoru pod kutom od 20 stupnjeva, držati prečku rukama, polako istezati noge uz dasku, opuštajući uzdužne mišiće leđa. Ponovite 2-3 puta. Postoji produljenje cijelog kralješnice;
 • sličnim početnim položajem, noge se izravnavaju i naizmjence izvode kretnje poput njihala u svakom smjeru, možete dodati podizanje nogu. Napravite nekoliko ponavljanja. Lumbalna regija je opuštena;
 • ležeći na trbuhu, držite stražnju ploču dlanovima, odložite koljena, podignite bradu do prsa. Isto se može učiniti i na leđima. Izvršite 2-3 ponavljanja. Kretanje doprinosi istezanju vratne i prsne kralježnice.

Važno: Ukupno trajanje fizikalne terapije je pola sata. Međutim, početak tečaja s kraćim trajanjem - od 10-15 minuta. Preporučena učestalost nastave je 3-6 puta tjedno. Najučinkovitiji je individualni raspored koji je sastavio liječnik.

Indikacije i kontraindikacije

Glavni simptom u kojem se prikazuju vježbe na ploči Evminova je bol u stražnjem dijelu. Dokazana je učinkovitost tehnike u liječenju sljedećih dijagnoza:

 • degenerativnih bolesti diska;
 • hernijne intervertebralne diskove;
 • skolioza, lordoza;
 • kronični oblik išijasa;
 • išijas;
 • ankilozantni spondiloartritis;
 • lumbalgia.

Relativna indikacija za vježbe za kralježnicu može se pripisati narušavanju procesa spinalnog živca.

Za one koji iz nekog razloga sami žele napraviti Evminovsku ploču - primjenjujemo mali približni crtež.

Prije početka tečaja pomoću simulatora, morate se pobrinuti da nema kontraindikacija koje su:

 • onkologija;
 • mentalni poremećaji;
 • teška aritmija;
 • oštećenje kičmene moždine ili kralježnice;
 • tuberkuloze;
 • gnojni upalni procesi kostiju, mišićnog tkiva, zglobova, unutarnjih organa i sustava;
 • dobi do 8 godina.

Vježbe za kralježnicu na ploči Evminova

Ploča Evminov (drugo ime je Evminov profilaktor) omogućuje glatko rastezanje kralježnice i povećanje mišićnog tonusa. Simulator se može koristiti tijekom rehabilitacijskog razdoblja nakon traumatskih i kirurških učinaka.

Što je to?

Evminova ploča je obično izrađena od borove šume. Ima izvjesnu fleksibilnost i prikladan je za specifično terapeutsko istezanje leđa. Obično to sugerira mogućnost prilagodbe visini osobe. Osim toga, ovdje je fiksirano osam olovaka - sve s različitim namjenama. Ponekad se postavi dodatni metar visine, petlja za posebne pokrete i otirač. Kut ploče možete podesiti kako bi rastezanje bilo jače ili glatko.

Obično se pred-reaktor postavi uz zid ili švedski zid. Uvjerite se da je ploča čvrsto fiksirana i da podržava težinu ljudskog tijela. Promijenit ćete razinu nagiba ovisno o trenutnim zadacima i stanju bolesnika.

Prednosti ploče Evminova - nije traumatično, lako se postavlja i koristi, ovisno o svojim ciljevima. Koristeći osnovnu shemu, možete napraviti vlastite ruke Evminovim profilaktorom. No, potrebno ga je primijeniti samo ako ste upoznati s mišljenjem vašeg liječnika neurologa. Vježbe na ploči imaju brojne kontraindikacije. Čak i terapija tjelovježbe za bolesti leđa treba biti pod kontrolom liječnika.

Kako radi

Evminov zajednica omogućuje izvođenje vježbi za kralježnicu u štedljivom načinu rada. Ovaj simulator možete koristiti na različitim pozicijama. Obično pacijent leži licem prema dolje ili prema gore, držeći ručke. U isto vrijeme, glava je viša od nogu, ali ponekad, primjerice, za vrijeme istezanja kile, glava bi trebala biti na dnu. Glissonova ušica se koristi za rastezanje vrata. No, primijeniti ga je dopušteno samo u prisutnosti iskusnog instruktora u terapiji vježbanja.

Neurolozi preporučuju Evminovljev profilaktor ako se muči od hernijalnih formacija, zakrivljenosti kralježnice i osteohondroze.

Također, indikacija može biti atrofija spinalnih mišića, bolest zglobova, protruzija međukraljnih diskova. Koristi se trener, uključujući i za vrijeme rehabilitacije nakon operacije. Pozitivni učinci vježbanja na ploči Evminov mogu biti sljedeći:

 • Uklanjanje boli;
 • Oslobađanje intervertebralnih diskova od pritiska kralješaka;
 • Liječenje sindroma zakrčenog živčanog korijena;
 • Povratak normalnih krivulja kralježnice;
 • Podizanje tonusa mišića leđa;
 • Prilagođeni zglobovi zglobova.

vježbe

Na ploči je Evminova izvodila vježbe za kralježnicu. Mogu se podijeliti u tri vrste ovisno o zadacima:

 • Nježne terapeutske vježbe;
 • Klase rehabilitacije;
 • Intenzivna obuka za prevenciju.

nježan

Potrebne su blage vježbe kako bi se normalizirali padovi tlaka, smanjili mišići kralježnice mišića kralježnice, poboljšala cirkulacija krvi. Kut bi trebao biti mali da ne bi previše utjecao na kralježnicu. Terapijske vježbe u nježnoj verziji nude se na sljedeći način:

 • Ležimo na leđima, povlačimo prste prema sebi, a zatim se glatko vraćamo na fiziološki položaj;
 • Savijte noge u zglobu koljena, a zatim, bez promjene položaja stopala, pomičite koljena u stranu i natrag;
 • Bez mijenjanja držanja, protezamo koljena do područja grudi, a zatim ih glatko vratimo natrag. Prvo, vježba se izvodi lijevom, a zatim desnom nogom;
 • Tada radimo isti pokret, samo noge rade sinkrono.

preventivan

Ako prođe period rehabilitacije, intenzitet klase lagano se povećava, kao i kut pod kojim se profilaktor nalazi. Zadatak je rastezanje leđa, ispravljanje položaja grebena. Pokreni njezine pomake poput:

 • Ležali smo na trbuhu. Držite tijelo u stabilnom položaju, držeći bočne ručke simulatora. Glatko počinje povlačiti noge do glutealne regije do maksimuma. Držimo na točki maksimalne napetosti pet do deset sekundi, lagano se vraćamo;
 • Okrećemo se leđima, držeći ručke, ne mijenjajući stav, podignemo noge pod pravim kutom.
 • Bez mijenjanja držanja, savijte noge u zglobu koljena, pokušavajući ih dotaknuti do područja grudi;
 • Sada lagano savijte noge i vodite ih dalje, bez otvaranja koljena, zatim lijevo, zatim desno;
 • Mijenjamo položaj - trebate pričvrstiti stopala iza ručki i spustiti glavu ispod nogu. Istodobno gledamo gore. Lagano povucite na vrh prsnog područja i rameni pojas, držeći dlan na stražnjoj strani glave.

intenzivan

U načinu treniranja, pretpostavlja se da su pokreti intenzivniji. Intenzivna opterećenja su potrebna kada se završi akutno razdoblje bolesti ili rehabilitacija nakon operacije. Ali moramo zapamtiti da degenerativno-distrofične promjene u hrskavici i njihove komplikacije ne prolaze bez traga. Uvijek postoji opasnost od recidiva, a kao preventivna mjera za leđa, režim treninga na ploči Evminov je vrlo prikladan:

 • Izvodimo iste pokrete koji su prikladni za rehabilitaciju, ali se kut povećava na osamdeset;
 • Ležimo na leđima, podižemo donje udove u sinkroni i držimo se pet do deset sekundi;
 • Okrećući trbuh, lagano podižemo noge i obavljamo glatke povlačenja;
 • Sada ležimo na leđima, ali glava je ispod nogu. Podignite tijelo do vrha, a zatim ga uklonite natrag.

kontraindikacije

Nažalost, postoje mnoge prepreke u liječenju kralježnice. Evminov ploču možete napraviti vlastitim rukama, to je najjednostavniji simulator. Iako je ploča općenito sigurna, postoje kontraindikacije za njezinu uporabu:

 • Onkološke bolesti (dok se puno kreću, pacijenti su u opasnosti da ubrzaju formiranje metastaza);
 • Osteoporoza (s ovom bolešću kosti postaju krhke, a vjerojatnost frakture naglo se povećava, što će onda biti teško rasti);
 • Srčani poremećaji kod kojih je fizička aktivnost kontraindicirana;
 • Akutno razdoblje bilo koje bolesti kralježnice;
 • Početno razdoblje rehabilitacije nakon ozljede ili operacije;
 • Infektivne infekcije kralješaka.

Koje su neophodne vježbe u suprotnosti s držanjem tijela?

Kako izliječiti intervertebralne kile na ploči Evminov 4

Metoda liječenja intervertebralne kile uz pomoć ploče Evminov (druga imena Evminov ploča - Evminov simulator, Evminov profilaktor) pokazala se dobro. Tehnika uključuje skup vježbi na dasci u kojima se treniraju mišići leđa i istovremeno se kralježnica nalazi u stanju "istovara".

Konfiguracija simulatora

 • Ploča je drvena, nužno lakirana, jer bi trebalo dobro kliziti preko ploče. Ploča je pričvršćena na zid pod određenim kutom. Kut ploče se može podesiti, jer u vježbama kompleksa mogu postojati različiti kutovi nagiba.
 • Podesive pokretne ručke, čiji položaj također ovisi o izvedenim vježbama vježbanja.

U idealnom slučaju, morate kupiti ploču koja je precizno usklađena za rast. Ali kako vrijeme pokazuje, kupuju jednu dasku za cijelu obitelj, birajući dužinu najvišeg člana obitelji. Valja napomenuti da je Glissonova petlja (cervikalni trener) također uključena u originalni paket Evminov simulatora.

Ako ne možete kupiti simulator, možete napraviti sami, ali glavni uvjet - klizna površina.

Glavne odredbe metodologije

Kombiniranje doziranog istezanja (istovara) kralježnice s istodobnim usmjerenjem dubokih (kratkih) mišića leđa.

Vučenje (istovar) kralježnice potrebno je za istovar intervertebralnih diskova, zbog čega se oslobađaju stegnuti završetci živaca. U procesu opuštanja i istezanja postupno se normalizira ton mišića.

Proces opuštanja i istezanja postaje što je moguće produktivniji promjenom kuta nagiba ploče, uzimajući u obzir stanje kralježnice, težinu osobe i zadatke riješene u ovoj vježbi.

Usmjereni trening kratkih mišića leđa koji podržavaju kralježnicu osmišljen je za rješavanje sljedećih zadataka:

 • povećati količinu izvanstanične tekućine
 • aktiviraju metaboličke procese
 • u obliku razvijenog mišićnog korzeta.

Tehnika i simulator patentirao Evminova.

Skup vježbi na ploči

Sve vježbe na ploči se izvode bez naglih pokreta i trzaja, glatko i polako. Vrijeme jedne lekcije ne bi trebalo biti dulje od 15-20 minuta. U početku postavite kut ploče na 30⁰ u odnosu na razinu poda. Tijekom nastave morate slušati svoje tijelo, kako reagira na ovu ili onu vježbu.

Prvi blok vježbi

Početni položaj (PI) - ležeći, noge zajedno.

1 PI. Okrenite zatvorenu nogu naizmjence lijevo i desno. Ponovite vježbu 10-15 puta.

2 PI. Mi vučemo noge naprijed "prema sebi" i istodobno nagnemo glavu naprijed, pokušavajući pritisnuti bradu na prsa. 10 puta.

Sljedećih sedam vježbi ponavlja se 3-5 puta.

3 PI. Glatko savijte desnu nogu na koljenu, bez skidanja nogu s daske (klizite nogom po dasci). Vraćamo se u PI. Isto učinite i lijevom nogom. Zatim, savijanjem dvije noge zajedno, također bez dizanja noge od ploče. Spuštamo noge na početni položaj.

4 PI. Polako savijte desnu nogu na koljenu, stopalo se kreće duž ploče. Pomaknite koljeno udesno. Vraćamo se u PI. Ponovite vježbu za lijevu nogu. Tada zajedno savijamo dvije noge i dijelimo se u različitim smjerovima. Vraćamo se u PI.

5 PI. Bez savijanja nogu, odnesemo je na stranu i natrag na PI. Ponovite pokret za drugu nogu. Odvojimo obje noge u stranu. Natrag na PI.

6 PI. Podignite i spustite desnu nogu što je više moguće. Isto učinite i lijevom nogom. Podignite i spustite obje noge zajedno.

7 PI. Savijte obje noge na koljenima, pritiskajući stopalo bliže zdjelici. Napravimo nagib s obje noge desno, a zatim lijevo. SP.

Drugi blok vježbi

9 PI. Savijte obje noge na koljenima. Klanjamo glavu prema naprijed i istodobno protegnemo koljena prema glavi. Polako spuštajte noge u PI.

10 PI. Podignite malo podnožje iznad daske i napravite vježbu “škare” - prelažite i širite noge. U ovoj vježbi, nakon prelaska, mijenjamo nogu koja je bila na vrhu, ona postaje dno. Ponovite postupak 10 puta, a da ne spustite noge na ploču. Vraćamo se u PI.

11 PI. Podignite noge iznad daske, savijte se u koljenima i napravite kružna kretanja "bicikl", 5 puta naprijed, 5 puta natrag. Nježno ustajte.

Promijenite položaj na ploči. Početna pozicija - leži na trbuhu. Vježbe do kraja ovog bloka izvode se 3-5 puta.

13 PI. Podignite obje noge, bez savijanja u koljenima. Glatko uzgajan u stranu. I ponovno zauzimamo početnu poziciju.

14 PI. U isto vrijeme podižemo desnu nogu i lijevu ruku, vraćajući se na PI. Podignite lijevu nogu i desnu ruku. Polako ustaj.

Treći blok (komplicirano)

Početna pozicija - na dasci, naopako, leži na trbuhu, noge zakvačene na ručke, glava okrenuta prema dolje.

15 PI. Ruke podignute natrag na leđa "u dvorcu". Podignite i bacite glavu gore, ispružite leđa i izvucite ruke bez otvaranja povezanih prstiju, ponovite 3 puta. Vraćamo se u PI. Spuštamo ruke po dasci dolje, odmorimo se.

16 IP. Rastavite ruke. Podignite torzo što je više moguće, spustite ga 3-5 puta. SP. Ispružite ruke uz dasku.

17 PI. Prsti koji se drže "u bravi" na stražnjem dijelu vrata, laktovi se proširuju po bočnim stranama. Podignite torzo što je više moguće gore, dolje, 3-5 puta. SP. 20c ostalo.

18 IP. Ruke leže na dasci. Pokušavamo podići ruke uz dasku, a da ih ne trgnemo s daske - zbog toga je tijelo zakrivljeno. Izrađujemo maksimalni otklon. Dlanovi se naslanjaju na dasku. Ne žuri natrag u PI. Ustajemo.

Nakon niza vježbi polažemo na polutvrdu posteljinu ili madrac, odmorimo se, opustimo.

Tijekom nastave morate slušati svoje tijelo, kako reagira na ovu ili onu vježbu, on će vam reći koje su vježbe prikladne za vas i što ne možete.

Ako postoji mogućnost, bolje je otići liječniku za rehabilitaciju, donijeti slike kičmene kile tako da liječnik može razviti niz vježbi za vaš problem. Zajednički kompleks morat će obavljati nekoliko puta godišnje u preventivne svrhe.

Liječnici recenzije

Ortoped-traumatolog Alexander Kosyakov

potiče svoje pacijente, osobito uredske radnike, na vježbe na brodu. Liječnik je ugodno iznenađen kada pacijenti kažu da imaju takvu ploču u uredu i mogu izdvojiti 5-7 minuta za vježbe.

Doktor medicinskih znanosti, profesor Gennady Apanasenko

„Jevminovljeva zasluga leži u činjenici da je razradio metodu fizičkih vježbi na kosoj ravnini s porazom različitih segmenata kralježnice. Njegova metoda je također dobra jer omogućuje ne samo liječenje već razvijenih patoloških procesa, već je i iznimno dobro jer vam omogućuje da spriječite pojavu tog procesa. A ako bi me sada pitali: "Iskreno, biste li sami kupili generator za projekciju?", Odgovorio bih: Da. Svaka obitelj trebala bi imati profilaktora, osobito u onim obiteljima u kojima ima djece. "

Neurokirurg Igor Kurilets

“Svakodnevno dodjeljujemo ploči Evminov, jer kažemo da djeluje samo mali dio pacijenata. Većina bolesnika dobiva konzervativno liječenje.

Preporučuje se svatko tko je završio glavno liječenje prema Evminovovoj metodi, kako bi se izbjegle kasnije egzacerbacije, raditi 5-7 minuta dnevno preventivne vježbe po pojednostavljenom programu.

Učinio sam to, moj stan je mali, morao sam ga sklopiti. Čak i samo vješanje je terapija. Klasa.

Nakon 4 dana vježbanja na ploči, počeo sam se osjećati bolje.

Najiskrenije i najdirektnije oglašavanje od mene osobno:
Pročitajte svakoga tko boluje od bolova u leđima.
Počeću od kraja. Za 5 mjeseci sam radio na Evminov odbora-preventivni simulator. Prije pola godine imala sam intervertebralnu kilu i sve druge probleme u kralježnici. Bolovi u leđima smetali su me koliko pamtim. Dok sam živio u gradu, nekako sam se podupirao fitnessom, bazenom, redovitim posjetima vertebrologu, ali u selu, znate... plus drugi porod i teška kćerka koja nije izašla iz mojih ruku dok nije postavljena dijagnoza. Ali sve to nije važno, svatko ima svoju priču.
Važno je da je 5 mjeseci treninga na Evminov disposer je dovelo do vrlo, vrlo dobre rezultate. Gotovo sve boli i isječci su nestali, praktički po prvi put u životu osjećam praktički zdravu kralježnicu, kažem praktički, jer još uvijek imam malo veze s takvom dijagnozom.
Kontaktirao sam Evminov Kijev cent -evminov.com, koji su mi služili na daljinu. Simulator je poslan poštom, trošak simulatora uključuje konzultacije s liječnikom, individualni odabir programa i dva razreda s instruktorom, bio sam angažiran u Skypeu. On svibanj činiti se da je simulator je skupo, oko 2500 UAH, ali, vjerujte mi, ja lijevo o istom iznosu u ljekarnama u neuspješnim pokušajima za ublažavanje boli i općenito nekako pomoći sebi. Ali ne možete se dovesti u takvo stanje! Preporučena sam ovom simulatoru prije 13 godina!
Na simulatoru svi članovi obitelji mogu vježbati, posebno za tinejdžere. Moja trogodišnja djevojčica ga vozi, kao na brdu, treniram 3 puta dnevno 20 minuta. U prvim mjesecima nastave su mi dali nije lako. Vježba, dovoljno dosadna za moj temperament, način, neobično opterećenje. Što je pomoglo: došao do simulatora i rekao sebi: "Olya, samo učini to." I tako sam sebi mogao ponoviti cijeli trening. Još jedan čip naučio je mudru ženu: posvetite ono što radite nekom drugom. U mom slučaju, prije početka treninga, mislio sam da sve to posvećujem zdravlju svih ljudi koji su mi bliski. I, naravno, alternativa svim tim vježbama - operacija - nisam se smiješio.
Sada to radim s velikim zadovoljstvom i, iako se više ne mogu strogo pridržavati režima, strogo ga se pridržavam. Osim bolova u leđima, nestali su i neki drugi problemi, a nikada u životu nisam imao takav tisak.
U svim većim gradovima Ukrajine postoje ogranci Centra Evminov, gdje možete dobiti savjet, pokušati riješiti.
Molimo vodite računa o sebi, brinite o sebi, ulagajte u svoje zdravlje, a ne u liječenje!

Na fotografiji - naš omiljeni dom. Photogenic prikazati se na njemu nije rad.

Glavna stvar koju treba zapamtiti je da nije "zajednica" koja liječi, nego pravovremena dijagnoza, personalizirani skup vježbi i stručni nadzor /

Do-it-yourself ploča za istezanje kralježnice

Koliko je učinkovita ploča Evminova?

Evminova ploča (ortopedska vježba) namijenjena je liječenju i prevenciji raznih bolesti kralježnice. Simulator je široka čvrsta ploča s prečkom i naglaskom, na kojoj pacijent obavlja individualno odabrane vježbe za njega.

Popularnost ovog simulatora je toliko visoka da u ovom trenutku možete kupiti Evminov odbor u gotovo svakom gradu u Rusiji. Štoviše, na internetu postoje crteži odbora, tako da ga obrtnici mogu napraviti vlastitim rukama.

Liječim leđa i kralježnicu mnogo godina. Mogu pouzdano reći da se gotovo svaka bolest leđa uvijek može liječiti, čak iu najdubljim godinama.

Naš centar prvi je u Rusiji dobio certificirani pristup najnovijem liječenju bolova u leđima i zglobovima. Priznajem vam kad sam prvi put čuo za njega - samo sam se nasmijao, jer nisam vjerovao u njegovu učinkovitost. Ali sam bio zapanjen kada smo završili testiranje - 4 567 ljudi je potpuno izliječeno od svojih bolesti, to je više od 94% svih ispitanika. 5,6% osjetilo je značajna poboljšanja, a samo 0,4% nije primijetilo poboljšanja.

Ovaj lijek omogućuje u najkraćem mogućem vremenu, doslovno od 4 dana, da se zaboravi na bolove u leđima i zglobovima, te u roku od nekoliko mjeseci da liječe čak i vrlo složene slučajeve. Štoviše, u okviru saveznog programa, svaki stanovnik Ruske Federacije i ZND-a može ga primati besplatno.

1 Simulator uređaja

Dizajn i mehanizam ploče Evminov zaštićeni su patentom, a učinkovitost uređaja potvrđena je u istraživanju Ministarstva zdravlja Ukrajine. Klasična verzija ploče je izdužena drvena podloga od osam traka (koriste se različite vrste drva) s otpornim mehanizmom za pričvršćivanje.

Veze između drvenih dasaka izrađene su u posebnom stilu, a ne samo tako: one stvaraju potreban otklon i osiguravaju mekane jastuke, što čini uređaj sigurnim za sve pacijente.

Klasična ploča Evminova

Projektiranje ploče Evminov, s vlastitom proizvodnjom, mora se temeljiti na sljedećim tehnološkim zahtjevima:

 • tvrdoća;
 • sila trenja;
 • otpornost na deformirajuće faktore;
 • koeficijent proklizavanja.

Za najučinkovitije i najsigurnije liječenje kralježnice, ploča Evminova treba biti individualno za pacijenta, uzimajući u obzir karakteristike tijeka bolesti i uzimajući u obzir fiziološke karakteristike tijela.

Budite oprezni!

Prije nego što pročitam, želim vas upozoriti. Većina sredstava "liječenja" leđa, koji oglašavaju na TV-u i prodaju u ljekarnama - to je solidan razvod. Isprva se može činiti da krema i mast pomažu, ali u stvarnosti samo uklanjaju simptome bolesti.

Jednostavnim riječima, kupujete uobičajeni anestetik, a bolest se nastavlja razvijati u teži stadij.

Zajednička bol u zglobovima može biti simptom ozbiljnijih bolesti:

 • Poteškoće u hodanju;
 • Osteomijelitis - upala kosti;
 • Seps - trovanje krvi;
 • Povreda zdjeličnih organa;
 • U teškim slučajevima paraliza ruku i nogu.

Kako biti? - pitaš.

Proučavali smo veliku količinu materijala i najvažnije provjeravali u praksi većinu kila. Tako se ispostavilo da je jedini lijek koji ne uklanja simptome, ali stvarno liječi bol u leđima, Hondrexil.

Ovaj lijek se ne prodaje u ljekarnama i ne oglašava se na TV-u i na internetu, a prema saveznom programu svaki stanovnik Ruske Federacije i ZND-a može dobiti paket Hondreksil BESPLATNO!

Da ne biste mislili da vas usisava sljedeća "čudesna krema", neću opisati kakav je to učinkovit lijek. Ako ste zainteresirani, pročitajte sve informacije o Hondrexilu. Ovdje je link na članak.

Evminova ploča može se koristiti ne samo unutar zidova specijaliziranih medicinskih ustanova, već i kod kuće. Jedino upozorenje: iskusni inženjer treba popraviti uređaj na površinu zida, a ne preporuča se sam montirati ploču.
u izbornik ↑

1.1 Svrha: za što i gdje se primjenjuje?

Korištena je ploča Evminova za liječenje raznih bolesti kralježnice. Najčešće se Evminova profilaktor koristi za liječenje sljedećih patologija mišićno-koštanog sustava:

 1. Osteochondrosis (bilo koji stupanj).
 2. Skolioza (prvi i drugi stupanj, pod nadzorom liječnika može se koristiti u trećem i četvrtom stupnju).
 3. Herniated intervertebral prostor.
 4. Kronični radikulitis (uključujući tijekom pogoršanja).
 5. Lumbishialgia (za ublažavanje boli).
 6. Ankilozantni spondilitis (u bilo kojoj fazi, ali samo pod nadzorom liječnika).
 7. Za distrakciju kralježnice.

Obuka na brodu Evminova

Moguće je koristiti profilaktor dr. Evminova samo u dobi od 8 godina. Osim toga, postoje i kontraindikacije za ploču Evminova, i to:

 • bilo koje onkološke bolesti;
 • razne psihijatrijske bolesti (mentalni poremećaji);
 • plućna i koštana tuberkuloza;
 • teške bolesti srca (aritmije, infektivni miokarditis, oštećenja srca i tako dalje);
 • gnojne lezije kostiju ili mekih tkiva leđa;
 • teške ozljede kralježnice koje uključuju kralježničnu moždinu.

Za točniju procjenu mogućnosti korištenja ovog uređaja u liječenju bolesti kralježnice treba konzultirati liječnika ili ortopeda.
u izbornik ↑

1.2 Suština i prednosti primjene

Terapeutski učinak rada na ploči Evminov osiguran je istovarajući kralježnicu i mišiće kralježnice. Uređaj značajno smanjuje opterećenje kralježnice, a asimetričnim učinkom na njega stabilizira i distribuira.

Opterećenje iz mišića smanjuje se smanjenjem opterećenja kralježnice. Činjenica je da s visokim opterećenjem kralježnice, mišići leđa djeluju kao kompenzacijski mehanizam, uzimajući dio opterećenja iz kralježnice.

Naši čitatelji pišu

Dobro došli! Moje ime je
Lyudmila Petrovna, želim izraziti svoju naklonost vama i vašem mjestu.

Konačno, uspio sam se riješiti bolova u leđima. Vodim aktivan stil života, živim i uživam u svakom trenutku!

Sa 45 godina, moja leđa su počela boljeti. Kad sam navršio 58 godina, počele su komplikacije, te strašne boli, ne možete zamisliti kako sam se mučio, sve je bilo jako loše.

Sve se promijenilo kad mi je kći dala članak na internetu. Nemam pojma koliko joj zahvaljujem za to. Ovaj članak me doslovno podigao iz kreveta. Ne vjerujte, ali za samo 2 tjedna potpuno sam izliječila bol u leđima i zglobovima. Posljednjih nekoliko godina počelo se puno kretati, u proljeće i ljeto svakodnevno odlazim na selo, uzgajam rajčice i prodajem ih na tržištu. Tetke se pitaju kako to uspijevam, odakle dolaze sva moja snaga i energija, ne vjeruju da sam ja 62 godine.

Tko želi živjeti dug i energičan život bez bolova u leđima i zglobovima, uzmi 5 minuta i pročitaj ovaj članak.

Ulov na ploči Evminova

Također, kada radite na ploči Evminov, mišići ne samo da se opuštaju, nego i treniraju. To je vrlo važno u slučajevima kada ne možete potpuno osloboditi mišiće (zanemarene bolesti), ali jačanje mišića povećava njihovu izdržljivost, što im omogućuje da lako djeluju kao kompenzacijski mehanizam.

Učinak se postiže samo svakodnevnim i pravilnim vježbanjem na uređaju. Česti izostanci s posla ili korištenje vlastitih tehnika (u većini slučajeva su neučinkoviti, pa čak i opasni) - gotovo potpuni nedostatak rezultata liječenja.

Glavne prednosti ploče Evminov može se nazvati jeftinost uređaja, jednostavnost rada s njim i mogućnost liječenja samo kod kuće, što je posebno važno za pacijente koji se ne mogu normalno kretati.
u izbornik ↑

1.3 Liječenje kralježnice na ploči Evminov (video)

1.4 Koje vježbe možete učiniti?

Na ploči Evminov možete izvesti gotovo sve fizičke vježbe koje su dostupne za uređaj, ali s jednom nijansom. Treba ih izvoditi samo u štedljivom načinu rada i sporim tempom, bez naglih pokreta.

Osim toga, na ploči Evminova zabranjene vježbe koje impliciraju:

Priče naših čitatelja

Izliječio je bol u kući. Prošla su 2 mjeseca otkad sam zaboravio na bol u leđima. Kako sam patio, bila je to strašna bol, u zadnje vrijeme nisam mogla pravilno hodati. Koliko sam puta išao na klinike, ali tamo su bile propisane samo skupe tablete i masti, iz kojih uopće nije bilo nikakve koristi. I sada je prošao sedmi tjedan, ne gnjavim mi leđa, idem u svoju ladanjsku kuću za jedan dan, i idem 3 km od autobusa, tako da obično idem lako! Sve zahvaljujući ovom članku. Svatko tko ima bol u leđima je obavezno pročitati!

Pročitajte cijeli članak >>>

 1. Torzo torza u različitim smjerovima pri podizanju ili držanju utega.
 2. Snažan zaokret (kut veći od dvadeset stupnjeva).
 3. Čučnjevi s bilo kakvim utezima.

Također se ne preporuča izvođenje spinalne vuče na Evminovom dispanzeru. Mnogi pacijenti imaju kratkoročno olakšanje simptoma nakon istezanja, osobito u smislu smanjenja boli.

Međutim, brojne medicinske studije pokazale su da je to kratkoročni učinak. Dugoročno, stanje pacijenta samo se pogoršava, uglavnom zbog činjenice da je kralježnica ozlijeđena tijekom vuče.

Ploča Evminova za dom

Stoga, iako se istezanje može izvesti na ovom uređaju, liječnici ga apsolutno ne preporučuju. Hitno smanjenje boli može dovesti do pogoršanja stanja bolesti u dugom roku.
u izbornik ↑

2 Gdje se prodaje i koliko košta?

Možete kupiti ne samo klasične Evminov ploče, već i njihove različite modifikacije. Osim toga, pored ploče, možete kupiti razne komponente i informativne materijale. Potonji su osobito dobri za početnike, jer opisuju učinkovite vježbe i pravila za sigurno obavljanje vježbi na brodu.

Cijena klasičnih ploča Evminova za 2017. godinu je sljedeća:

 • 2200x750x145 - 2.700 rubalja;
 • 2400x750x145 - 2840 rubalja;
 • 2600x750x145 - 3010 rubalja.

Cijena dodatnih komponenti na ploči Evminov za 2017. godinu je kako slijedi:

 • dodatne mlaznice - 360 rubalja;
 • olovke - 260 rubalja;
 • kabel - 390 rubalja;
 • noge - 110 rubalja;
 • tepih ispod leđa - 510 rubalja;
 • Glisson petlja - 605 rubalja;
 • zaštitna ploča na zidu - 1400 rubalja;
 • cervikalni simulator s ekspanderom - 740 rubalja;
 • ekspander - 160 rubalja;
 • montiranje na zid od gipsanih ploča - 350 rubalja.

Izrada ploča Evminova učiniti sami

Knjiga s tehnikama sigurnosti i učinkovite vježbe za leđa "Kako pobijediti natrag bol zauvijek" košta oko 140 rubalja. Instalacija ploče Evminov u prosjeku košta 250 rubalja.

Evminov odbor možete kupiti na službenim stranicama proizvođača ili u raznim online trgovinama rehabilitacije i medicinske opreme za bolesti mišićno-koštanog sustava. Povremeno se Evminova profilaktor nalazi u trgovinama sportske opreme.
u izbornik ↑

2.1 Kako to učiniti sami?

Evminov profilator je ručno izrađen u fazama, najprije morate napraviti dasku izravno, zatim mehanizam za zadržavanje i, konačno, metalni graničnik i držač.

Ploča je napravljena na sljedeći način:

 1. Iz dugog praznog, napravite ploču sa sljedećim parametrima: dužina - 240 centimetara, širina - 26 centimetara, debljina - 2,5 cm.
 2. Izvadite žetone iz njega (koristite avion). Površina ploče bi trebala biti što je moguće glatkija i ne bi trebala imati rupe s rupama.
 3. Pomoću razine zgrade izmjerite ravnost ploče, prvo je stavite na pod.
 4. Pijesak brusnim papirom (dovoljno srednje zrno) površine ploče.

Zatim morate napraviti mehanizam za držanje:

 • pomoću brusilice izrežite cijev na dva ravna dijela s parametrima od 25 do 60 centimetara (može se koristiti kanal);
 • Pomoću aparata za zavarivanje pričvrstite metalne dijelove koji su napravljeni za držač na jednoj strani cijevi, visina dijelova treba biti 18 centimetara.

Plan crteža Evminova

Sada ostaje samo izraditi metalnu bravu:

 1. Napravite mehanizam za držanje. To bi trebao biti od metalne ploče sa sljedećim karakteristikama: dužina - 100 centimetara, debljina - 0,8 centimetara, širina - 9 centimetara.
 2. Napravite rupe na stroju u ploči (svakih dvadesetak centimetara). Pričvrstite ploču pomoću samoreznih vijaka na stražnjoj strani ploče u sredini.
 3. Izradite položaj mehanizma. Na komad metalne ploče, koji bi trebao biti jednak širini ploče, zavariti oprugu duljinom od pet centimetara. Na to pričvrstite vijak s mehanizmom za pričvršćivanje, čija dužina treba biti kao udaljenost od izvora do rupe.
 4. Osigurajte slobodne strane profilne cijevi ili kanala zavarivanjem komada ploče s držačem. To bi trebalo napraviti s rupom izbušenom u sredini, koja bi se idealno trebala podudarati s rupama na uzdužnoj ploči. Udaljenost od dna kanala treba biti 8 centimetara.
 5. Paralelno s mehanizmima za držanje, zavarivanjem, spojite šuplju cijev u koju zatim umetnite metalnu šipku kako biste je uhvatili za ruke. Preporučuje se za udobnost omotati štap s trakom.

Gotovi uređaj mora biti pričvršćen na zid s dugim remenom. Jedan kraj trake treba biti čvrsto pričvršćen na ploču s rupama.

 • Koliko je učinkovita i sigurna spinalna laminektomija?
 • Koliko je učinkovit postupak atlasprofilaxa?
 • Koliko je učinkovita operacija skolioze?
 • Koliko je učinkovita tehnika amplipulse terapije?
 • Koliko je učinkovita Demalan mast?
 • Koliko je učinkovita soda protiv parazita?

Evminova ploča to napravite sami - detaljan opis i crtež

Odbor za kralježnicu Evminova samo na prvi pogled izgleda normalno. Zapravo, to je jedinstveno i djelotvorno sredstvo ne samo za obnovu zdravih leđa, već i za sprečavanje razvoja mnogih bolesti. Tisuće ljudi već je pokušalo utjecati na sebe. Dovoljno da se dodijeli 15-20 minuta tijekom dana, a možete se riješiti i raznih zdravstvenih problema: skolioze, lošeg držanja, osteohondroze, hernije diska, spondilartroze, išijasa i drugih.

Video: ploča Evminova vlastitim rukama jeftina i brza

Načela okupacije

Danas, prekrasan simulator, ploča Evminov, pomaže u liječenju kralježnice. Pregledi mnogih kupaca dokazuju njegovu učinkovitost. Dva glavna načela liječenja bolesti povezanih s kralježnicom provode se tijekom nastave. Prvi pomaže u kontroli rastezanja kralježnice, što je potrebno kako bi se istovarilo. Stupanj ekstrakcije može biti različit. To ovisi o kutu pod kojim je simulator instaliran. Tijekom zahvata smanjuje se pritisak u intervertebralnim diskovima, nervni korijeni leđne moždine prestaju opadati. Kao rezultat, bolni sindromi nestaju.

Drugi princip je trening i jačanje mišića koji podržavaju kralježnicu u položaju koji se smatra anatomski ispravnim. To se postiže uz pomoć određenih vježbi koje se izvode s niskom amplitudom pokreta. Tijekom nastave jačaju se kratki mišići leđa koji čine mišićni korzet, što je važno za kralježnicu.

Osnovni simulator

Ploča koja proteže kralježnicu idealno je rješenje za one koji imaju problema s leđima. Ne možeš ga kupiti. Evminova dasci vlastitim rukama pod moći čak i običnog školarca. Jednostavno se pričvršćuje za zid pod kutom od 30 stupnjeva od poda. Kućište mora biti polirano, duljine oko 2 metra, na njega je potrebno pričvrstiti dvije ručke kako bi se moglo uhvatiti. Većina muškaraca suočava se s problemom smanjenja visine intervertebralnih diskova. To se može izbjeći ako, nakon dolaska kući, ležite na dasci 15 minuta, ispružite leđa, nekoliko puta podignite noge, savijte ih u koljenima, raširite ih, a zatim samo lezite na trbuh. Takve jednostavne vježbe savršeno rastežu kralježnicu.

Značajke treninga na simulatoru

Mnogi mogu tvrditi da je dovoljno objesiti se na prečku, a nije potrebna niti jedna ploča. Da, takva vježba jako dobro vuče kralježnicu. Ali ako osoba teži više od 100 kg, onda je to apsolutno nemoguće učiniti. Osim istezanja mišića, ništa drugo neće raditi. Da biste se objesili na šipku, prvo morate zagrijati mišiće u teretani. Ali ako je osoba već preko 45 godina, onda je bolje ne riskirati svoje zdravlje. Evo dolazi ploča Evminova. Napravite si takav simulator je vrlo jednostavan. A nakon šest mjeseci, učinak će biti nevjerojatan. Uz pomoć takvog projektila, mnogi su se uspjeli riješiti kile. Istezanje kralježnice pomaže u osiguravanju zdravlja osobe za cijeli život.

Video: EVMINOV PREVENCIJA S VLASTITIM RUKAMA

izgled

Evminova ploča, izrađena vlastitim rukama, prilično je jeftin simulator. Ovaj proizvod je duljine dva metra i širine 25-30 cm, mora biti poliran, bez ikakvih krhotina i vrlo dobro klizi tako da se kičma rasteže. Osoba leži, počinje puzati po njoj, pokušava se držati za ručke i istovremeno radi s nogama.

Svi materijali koji su potrebni za proizvodnju, prodaju se u trgovini. Mnogi od njih naći će se u kućanstvu. Ako je simulator napravljen vlastitim rukama, onda će to učiniti s velikom željom, a za izvrstan rezultat ovo je važan uvjet. Za nastavu je potrebno nešto obući na noge. Ako obratite pozornost na fotografiju iz središta dr. Evminova, svi ljudi izvode vježbe na dasci u tenisicama. Da ih ne bi stavili kod kuće, možete jednostavno napraviti mekane mlaznice koje vam neće dopustiti da vam kliznu noge.

Priprema za rad

Ploča Evminov vlastitim rukama (dimenzije - 25 cm u širinu i oko 2 metra u dužinu) mogu biti od iverice. Često su te ploče već dostupne na farmi. U tu svrhu, vrata iz kućišta koja se dugo nisu koristila također će biti savršena. Ako ništa nije pronađeno, onda je moguće kupiti ostatke iverice u prodavaonici. Ne morate kupiti cijelu ploču. Možete uzeti pojedinačne komade i lijepiti ih posebnim plastičnim rubom. Proizvod će izgledati vrlo atraktivno. Glavna stvar je da se površina dobro klizi i ne upija vlagu.

Video: ploča Evminova vlastitim rukama

Dalje, trebat će vam reznice iz lopate. Jedan je dug oko jedan metar, a promjer je 4 cm, a drugi je oko 1,5 m dug i 3 cm u promjeru. Od stepenica za stepenice možete napraviti rubove kočije. Trebat će vam i vijci, metalna šipka s navojem, matice, podloške, dugi lanac, vijci, karabini, vijci i tiple. Za tapaciranje šipke će trebati guma. Stari kaput od kašmira može se obložiti dnom kočije i nosačem.

Na posao

Da biste vlastitim rukama dobili ploču Evminove, potrebna vam je pila, bušilica, čekić, pila i bušilica. Za temelj, potrebno je otpustiti komad duljine 6 cm od vratila za lopatu, a zatim su krajevi prečke prekriveni gumom. Pa pripremite drvo da tamo postavite prečku. S dna morate pričvrstiti lanac. Da bi se lako pomicalo, odozgo na iverici, rezati produbljivanje. Nakon omatanja potporne šipke krpom s klamericom. Pričvrstite spiralno kuku na zid ili strop. Koristeći karabiner, pričvrstite ploču tako da možete podesiti kut nagiba.

Izrada prijevoznih sredstava

Već znamo kako je napravljena ploča Evminova. Crtanje na proizvod pomoći će u radu na proizvodnji vagona. Prvo morate rezati javorovu ploču na pola. Izbušite rupe promjera 32 mm na krajevima. Za to vam je potrebna bušilica i poseban set bušilica. Za podnožje vagona treba uzeti duljinu šipke 270 mm. Izbušite dvije rupe promjera 9 mm kako biste tamo umetnuli metalne šipke od 8 mm. Napravite utor za provrt kroz rupu. Krajevi se moraju staviti na ljepilo. Možete koristiti uobičajeni "trenutak". Nakon svega spojite i pritegnite matice. Rad se mora obaviti vrlo pažljivo. Morate pažljivo podnijeti pravilne kuteve, sve vrlo čvrsto zalijepljene i sigurno. Na ovom mjestu će imati prilično ozbiljan teret, tako da mora biti izvedena što je točnije moguće. Gornja prečka mora biti sigurno pričvršćena za nokte, a donja se mora slobodno kretati. Kako biste izbjegli kotrljanje nosača, odrežite montažnu tračnicu na kriške i pričvrstite je ispod ploče na istoj udaljenosti duž cijele dužine. Ovdje je Evminova ploča, izrađena vlastitim rukama i spremna!

zaključak

Imajte na umu da u radu na ovom simulatoru treba obratiti pozornost na pouzdanost, jednostavnost proizvodnje i niske cijene. Naravno, možete polirati drvene dijelove, lakirati. Ili izvedite takvu ploču koja će biti u skladu s interijerom. A kako biste udobno ležali na njemu, savjetujemo vam da koristite uobičajene turističke karemate. Ne bojte se dati oduška fantaziji. To je sjajna osnova za kreativno eksperimentiranje.

Povezane vijesti

Simulator za stražnju stranu kralježnice vlastitim rukama (ploča Evminova)

Vjačeslav Vladimirovič Evminov - tvorac posebnog simulatora (profilaktičke), koji se dokazao u području prevencije i liječenja bolesti kralježnice. Ovaj čovjek - bivši poznati sportaš u disciplini veslanja, zatim liječnik u fizikalnoj terapiji.

I sam je pretrpio višestruke ozljede, uključujući i njegova leđa. Posljedice toga bile su teške, mučio ga je stalni jaki bol. Kako bi se riješio toga, Evminov je otišao dug put. Studirao je medicinsku literaturu, konzultirao se s najboljim liječnicima i, nekoliko godina kasnije, stvorio vlastitu čudo.

Značajke rada sa simulatorom

Kut ploče u odnosu na pod može varirati od 10 do 40 stupnjeva. Ovaj položaj omogućuje vam opuštanje mišića leđa i povećanje udaljenosti između kralježaka.

Izum se temelji na prirodi životnog razvoja kralježnice, koju je proučavao profesor Ilizarov. Istaknuo je da prekomjerno istezanje mišića leđa dovodi do uključivanja procesa regeneracije kostiju i krvnih žila.

Tehnika koju je razvio Evminov proizvodi takav terapeutski učinak zbog kombinacije iscjedka kralježnice u položaju sklonog ili poluvisa, s jačanjem leđnih mišića.

Ispravno izvedene vježbe na simulatoru pomažu u postizanju potrebnog istezanja kralješaka za pacijenta.

Značajke simulatora

Evminova ploča služi za jačanje mišića leđa, kao i za istezanje kralježnice. Simulator je vrlo učinkovit u liječenju skolioze, osteohondroze i drugih bolesti povezanih s kralježnicom.

Pozitivne osobine simulatora

Evminov odbor može pomoći kod mnogih bolesti kralježnice. Uz njegovu pomoć, možete se oporaviti od početnih stadija osteohondroze, ispraviti držanje s 1 i 2 stupnja skolioze, poboljšati cjelokupno zdravlje.

Pozitivne osobine ploče Evminov:

 1. Poboljšava dotok krvi u paravertebralna tkiva.
 2. Povećava udaljenost između kralješaka.
 3. Olakšava uklanjanje korijena živaca.
 4. Tijekom okupacija na kralježnici gotovo da nema opterećenja, on se odmara.

Intervertebralni diskovi nemaju vlastitu opskrbu krvlju, već im se hranjive tvari isporučuju iz susjednih tkiva. Kada se kralježnica deformira, njegov rad je poremećen, diskovi prestaju primati hranjive tvari i vodu, spljoštene, prekrivene pukotinama. Tijekom vremena dolazi do intervertebralne kile. Da biste vratili rad kralježnice, potrebno je istegnuti mišiće, omogućujući intervertebralnim diskovima da zauzmu ispravan položaj.

Da bi se to ostvarilo, Evminov simulator je neophodan. Obnova kralješnice događa se samo tijekom svakodnevnih treninga već duže vrijeme. Kao rezultat takvih vježbi na ploči, tkivo hrskavice počinje dobivati ​​vodu i hranjive tvari. Postupno, to dovodi do obnove mišića leđa i kralježnice.

Evminov odbor pretpostavlja izvođenje teških vježbi s minimalnim opterećenjima na kostima i mišićima. Stoga, tjelovježba ne šteti kralješcima.

Tretman sa simulatorom sastoji se od tri faze: restaurativnog, ojačavajućeg i potpornog. Ovo načelo liječenja uključuje proces prevladavanja stupnja pogoršanja bolesti pod nadzorom vertebrologa i mogućnost naknadnog održavanja ispravnog funkcioniranja kralježnice kod kuće.

Indikacije i kontraindikacije

Dr. Evminov preporučuje uporabu simulatora za liječenje djece od 8 godina, s poremećajima u posturalnom razvoju i odraslim osobama. Nastava u prvom mjesecu trebala bi se odvijati pod nadzorom liječnika. Starije osobe kako bi se uklonile deformacije kralježnice više nije moguće. Ali oni također mogu koristiti ploču kako bi održali fleksibilnost leđa, ojačali mišiće i ne pogoršali njihovo stanje.

Unatoč prednostima koje donosi simulator, zabranjeno je vježbati ga ako:

 • Povećana tjelesna temperatura.
 • Nedavno je došlo do ozljeda kralježnice.
 • Teška srčana bolest.
 • Povećan pritisak.
 • Povijest velikih intervertebralnih kila i sekvestracije.

Da biste dobili najbolji rezultat, naručite Evminov simulator po pojedinačnim veličinama. Istina, to će koštati prilično skupo. Dakle, kao opcija, takva ploča za leđa može se napraviti ručno.

Proizvodni proces

Ako odlučite napraviti simulator za samostalno liječenje leđa, imajte na umu da bi trebao biti čvrst, otporan na deformacije, neklizajući.

Tehnologija izrade ploča što bliže simulatoru nije tako komplicirana kao što se čini na prvi pogled. Ako pri ruci nema kvalitetnog komada drveta, može se zamijeniti ivericom.

Evminova ploča se izvodi u nekoliko faza:

 1. Priprema se ploča na kojoj će se provoditi kralježnica.
 2. Izrađen je mehanizam kojim se pacijent drži na dasci.
 3. Napravljen metalni graničnik i položaj zaključavanja mehanizma.

Njegova proizvodnja traje najmanje vremena. Osim toga, neće biti potreban nikakav poseban alat, osim glisera, brusnog papira i limenki s lakom s četkom:

 1. Uzmite dasku sljedećih dimenzija: dužina - 240 cm, širina - 26 cm, debljina - 2,5 cm. To su parametri gotovog proizvoda, tako da izradak treba biti malo veći.
 2. Uklonite čipove s ploče pomoću skenera. Površina bi trebala biti glatka, bez neravnina i udubljenja.
 3. Položite ploču na pod i provjerite njezinu ravnost s visinom zgrade.
 4. Površinu obrusite brusnim papirom srednje zrna. Ako stvarno želite estetiku - otvorite ploču lanenim uljem, osušite i zatim nanesite dva sloja laka.

Mehanizam držanja

Morat će raditi. Za posao će vam trebati Bugarin, cijev ili kanal, zavarivanje. Tehnike izrade u koracima:

 1. Uzmite cijev veličine 25 * 60 i izrežite je mlinom u 2 jednaka dijela. Možete koristiti kanal.
 2. Spojite zavarivanjem posebno izrađenih dijelova za držač od metala do jedne strane cijevi. Visina tih dijelova je 18 cm.

Metalno zaustavljanje i zaključavanje

Ovdje je rad otprilike isti kao u proizvodnji mehanizma za držanje. Kao metalni prekidač možete uzeti gotov dio iz nepotrebne daske za glačanje. Ako ga nema, morate sve učiniti sami.

Trebat će vam usluge struga ili tokar, vijci, vijci, metalni štapovi:

 1. Napravite mehanizam za držanje na simulatoru samostalno ili uz pomoć okretača. Da biste to učinili, koristite metalnu ploču sa sljedećim parametrima: dužina - 100 cm, debljina - 0,8 cm, širina - 9 cm.
 2. Pomoću stroja napravite rupe na ploči svakih 20 cm, pričvrstite ih vijcima na stražnjoj strani ploče, točno u sredini.
 3. Postavite mehanizam na stezaljku. Da biste to učinili, na komad metalne ploče jednake širini ploče, zavarite oprugu duljine 5 cm. Pričvrstite zasun s elementom za pričvršćivanje na njega, čija dužina treba odgovarati udaljenosti od opruge do rupa.
 4. Preostale strane profilne cijevi ili kanala spojite zavarivanjem komada ploče s držačem, izbušenim točno na sredini rupe, koja se mora podudarati s rupama na uzdužnoj ploči. Udaljenost od dna kanala je 8 cm.
 5. Paralelno s dijelovima držača, zavarite šuplju cijev u koju umetnete metalnu šipku za ručno hvatanje. Da bi bilo prikladnije, štap se može namotati trakom.

Simulator je pričvršćen na zid pomoću izdržljivog dugačkog remena. Jedan kraj je čvrsto pričvršćen na ploču s rupama.

Prije početka nastave na novom simulatoru, morate posjetiti liječnika-vertebrologa. On će odabrati skup vježbi za mišiće leđa prema metodi developer preventera.

Tijekom liječenja kralježnice ne odstupajte od slijeda i trajanja vježbi. Uz upornost i izdržljivost, uz pomoć ploče možete se u potpunosti riješiti bolova u leđima.

Izvori: http://fragmed.ru/pozvonochnik/doska-evminova-profilaktor.html, http://wikien.xyz/zdorove/alternativnaja-medicina/19040-evminova-doska-svoimi-rukami-podrobnoe-opisanie-i. html, http://moyskelet.ru/lechenie/lfk-i-joga/trenazher-dlya-spiny-pozvonochnika-svoimi-rukami-doska-evminova.html

Izvedite zaključke

Proveli smo istragu, pregledali gomilu materijala, i što je najvažnije, provjerili smo većinu lijekova za liječenje leđa. Presuda je:

Svi lijekovi dali su samo privremeni rezultat, čim je liječenje prestalo - bol se odmah vratila.

Sjeti se! Ne postoji nijedno sredstvo koje će vam pomoći da izliječite leđa ako ne primijenite složeni tretman: dijeta, režim, vježbanje itd.

Novostvoreni lijekovi za bolove u leđima i zglobovima, kojima je cijeli internet prepun, također nisu dali rezultate. Kako se ispostavilo - sve je to obmana trgovcima koji zarađuju ogroman novac na činjenici da vas vodi njihovo oglašavanje.

Jedini lijek koji je dao značajan
rezultat je hondreksil

Pitate se, zašto se svatko tko pati od bolova u leđima nije odmah riješio toga?

Odgovor je jednostavan, Hondreksil se ne prodaje u ljekarnama i ne oglašava se na internetu. A ako se oglašavaju - onda je ovo Lažna osoba.

Tu je dobra vijest, otišli smo proizvođačima i podijelili s vama link na službenu stranicu Hondreksil. Usput, proizvođači ne pokušavaju profitirati u javnosti s bolovima u leđima ili zglobovima, a za promociju svaki stanovnik Ruske Federacije i ZND-a može dobiti jedan paket lijeka BESPLATNO!